logo nitrilhandschoen

Handalcohol en zepen

Handalcohol en zepen

Handalcohol en zepen

UIT RICHTLIJN INFECTIEPREVENTIE IN MONDZORGPRAKTIJKEN
Handalcohol dient veelvuldig beschikbaar te zijn op élke locatie waar het nodig is, aan de zijde van de behandelaar, maar ook aan de zijde van de assistente. In de sterilisatieruimte moet handalcohol aanwezig zijn op de plek waar de vuile spullen worden binnengebracht en ook op de plaats waar men de sterilisatieruimte verlaat. Onnodige afstand tot handdesinfectie maakt kwetsbaar voor ‘het dan maar even een keer niet doen’ of er niet aan denken.
De dispensers moeten bij voorkeur touch free te bedienen zijn, voor de hygiëne maar zeker ook voor het bedieningsgemak! Bijvullen mag niet. Leegmaken, goed reinigen, laten drogen en vervolgens weer vullen is toegestaan, als dat al zou lukken, maar een nieuwe refill plaatsen heeft de voorkeur. In principe moeten alle dispensers voorzien zijn van een sticker waarop de inhoud vermeld staat, om vergissing tussen zeep en handalcohol te vermijden.
 

 

reacties op “Handalcohol en zepen

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN